Mediu inconjurator


Arhitectura se implică din ce în ce mai mult în problemele de mediu. La Eco Casa nu ne mai concentrăm atenția exclusiv asupra construcției clădirii, ci căutăm să proiectăm clădiri care necesită o utilizare cât mai redusă a energiei “neregenerabile”, care produc cât mai puțină poluare și un volum cât mai mic de deșeuri și care sunt mai confortabile, mai economice, mai sănătoase și mai sigure pentru cei care locuiesc sau lucrează în ele. Din cauza preocupărilor tot mai mari legate de mediu, este nevoie de anumite tendințe sociale, cum ar fi arhitectura durabilă.

Atunci când vorbim despre clădiri ecologice, nu ne referim doar la economiile de energie, ci includem toate procesele de fabricație, cum ar fi producția de materiale, transportul acestora, punerea în funcțiune a lucrării, utilizarea clădirii sau demolarea și posibilitatea de recuperare a materialelor.

Preocuparea noastră pentru mediul înconjurător a fost motivul pentru care am lucrat la noi viziuni și strategii axate pe crearea de clădiri durabile, pentru a stabili o relație mai strânsă și mai respectuoasă între om și natură. Liniile directoare pe care se bazează arhitectura durabilă sunt rezultatul combinării ingeniozității și eficienței în proiectarea de înaltă tehnologie cu materiale de construcție naturale sau reciclate și utilizarea energiilor alternative ca sursă de energie, căutând cea mai mare eficiență energetică a clădirilor fără a uita de viabilitatea în cadrul politicii de piață.

Primiți newsletter-ul nostru

Texte si noutati in aceasta sectiune