Certificari si omologari

Certificări și omologări

Calitatea construcțiilor noastre este garantată de următoarele certificări:

 1. Certificare energetică

  Un studiu energetic permite măsurarea și definirea costului energetic al unei locuințe.
  Scopul certificatului energetic este de a furniza o referință privind eficiența energetică a clădirii.

  Acesta se bazează pe 2 concepte:
  Învelișul: se măsoară pierderile de energie ale suprafețelor sale (ferestre, pereți, tavane, podele) și compoziția sa (izolat sau nu, precum și grosimea și densitatea fiecărui material).

  Sisteme de încălzire și de apă caldă: sistem de încălzire / sistem de apă caldă / sistem de producere a energiei.

  Pe această bază, clădirile primesc o “etichetă” de la A+ (casă pasivă) la G (casă foarte slab izolată).

  O clădire care are o certificare ridicată va economisi costurile energetice, va fi mai confortabilă și se va vinde mai ușor decât o clădire cu o certificare scăzută.

  O casă cu un consum foarte scăzut de energie și cu emisii foarte scăzute de dioxid de carbon este o clădire cu consum redus de energie – CBC.

  Certificarea caselor noastre prefabricate este mai mare, construim chiar și case pasive (A+).

  În urma acestui studiu termic, vă oferim și soluții care vă permit să îmbunătățiți eficiența termică a unei case.

 2. Certificarea etanșeității incintei

  Etanșeitatea la aer a unei construcții definește “sensibilitatea” clădirii la infiltrarea sau scurgerea aerului, a temperaturii și a poluanților prin anvelopă.

  Un perete permeabil la aer permite punți termice, adică pierderi de căldură, curenți de aer, ceea ce duce la creșterea consumului de energie pentru încălzire, adică la existența fenomenului de “perete rece”.

  Scurgerile de aer și filtrările sunt, de asemenea, cauza:

  • Disconfort acustic (sensibilitate la zgomotul exterior).
  • Calitatea slabă a aerului din interior (permițând pătrunderea agenților externi, a prafului, a mucegaiului etc.)
  • Creșterea consumului de energie pentru încălzire sau răcire.

  Deficiențele de etanșare a învelișului unei case pot duce, de asemenea, la apariția condensului și la apariția și dezvoltarea ciupercilor care sunt responsabile de degradarea structurii.

  În cazul locuințelor noi, este foarte important să se proiecteze un habitat cu o bună etanșeitate la aer, care să ofere o calitate superioară a aerului.

  Într-adevăr, etanșeitatea la aer acoperă toți pereții locuinței, acoperișul, îmbinările pereților între ei, îmbinarea tâmplăriei cu pereții și, în sfârșit, orice element care trece prin anvelopă spre exterior (țevi, cabluri etc.).

  O bună etanșeitate la aer este esențială pentru ca sistemele de ventilație să funcționeze corect și să asigure economii de energie.

  Test de etanșeitate la aer

  Procedura constă în instalarea unei uși fictive și obstrucționarea intrărilor de aer (țevi, guri de scurgere etc.). Lansarea într-o primă fază de măsurători de presiune la debit zero, măsurători de permeabilitate, presiune finală de încercare la debit zero. Testul permite măsurarea precisă a volumului de aer care intră într-o clădire și localizarea scurgerilor.

  La ECO CASA obținem performanțe bune de etanșeitate la aer și controlăm fluxul de infiltrare a aerului prin pereții clădirii cu ajutorul materialelor de etanșare. În cele din urmă, la livrarea casei, vă punem la dispoziție rezultatele testului de etanșeitate la aer (TEST BLOWER).

 3.