Constructii

Clădirile cu structură din lemn oferă o mare flexibilitate în ceea ce privește designul, calitatea și confortul. Acestea pot dura mai multe generații dacă sunt bine proiectate și întreținute.
Există multe clădiri din lemn perfect conservate, vechi de sute de ani, care atestă durabilitatea excelentă a construcțiilor din lemn, cum ar fi în Japonia, Scandinavia, Europa Centrală.

Avantajele unei clădiri cu structură din lemn sunt multiple:

 1. Acesta absoarbe și expulzează umiditatea din interior, reglând astfel umiditatea din mediul înconjurător. Câmpul bioelectric natural al lemnului asigură o stare de echilibru în organismul uman cu beneficii asupra sănătății umane (alergii, tulburări respiratorii, stres).
 2. Lemnul este un excelent izolator termic și acustic care asigură un confort sporit, astfel încât un perete de lemn de 10 cm izolează la fel de bine ca:
  • 1,2 m de beton,
  • 2,5 cm de vată minerală,
  • 35 m de oțel
  • 150 m de aluminiu.
 3. Lemnul izolează interiorul față de temperaturile exterioare de până la șapte ori mai mult decât materialele tradiționale, ceea ce se traduce prin economii semnificative la încălzire iarna și la aer condiționat vara.
  20 % din energia consumată în Spania este cheltuită pentru locuințe, iar încălzirea este cea care consumă cel mai mult (IDEA 2012). Cu o casă din lemn, factura de încălzire este redusă cu până la 20%
  În plus, lemnul evită punțile termice și, prin urmare, efectul de perete rece.
  Punțile termice și fenomenul pereților reci reprezintă aproximativ 30% din pierderile de căldură ale unei case.
 4. Are forme multiple, culori și o mare flexibilitate care se adaptează perfect la orice mediu natural.
  Construcțiile din lemn sunt în armonie cu mediul înconjurător și sunt concepute pentru a respecta natura. Casele prefabricate din lemn sunt case bioclimatice, care valorifică resursele mediului exterior, sunt orientate corect, folosind materiale izolatoare eficiente și încorporând energii regenerabile (solare, aerotermice, geotermice etc.).
  Clădirile prefabricate au o arhitectură modernă, cu o simplitate a formei și volumului, se integrează perfect în mediul natural. În același timp, casele prefabricate oferă spații deschise mari, care permit trecerea luminii, oferind multă luminozitate.
 5. Lemnul este un material regenerabil și sănătos, spre deosebire de materialele utilizate în construcția caselor tradiționale. Tratamentele pe care le primește lemnul sunt ignifuge, fungicide și impermeabile. Întreținerea este ușoară, cu lasure pe bază de apă.
 6. O casă cu structură din lemn este aleasă pentru că este o opțiune mai economică, construcția este mai rapidă decât una convențională, costurile și timpul de muncă sunt reduse.
  Clădirile cu cadre din lemn oferă o mare flexibilitate în ceea ce privește designul, calitatea și confortul. Acestea pot dura mai multe generații dacă sunt bine proiectate și întreținute.